brouwers
archipel

Eilanden op een unieke plek tussen land en water, tussen
zee en meer. De flora en fauna aan weerszijden van de
archipel strijden in hun schoonheid met elkaar. Iedere
vergelijking gaat mank. Beide kanten zijn zo bijzonder, innemend
en betoverend mooi, samen onoverwinnelijk.
De Brouwersarchipel, daar waar het zoute water
van de Grevelingen de zee ontmoet

familiehuis aan zee

de luxe
van de
eenvoud

Brouwerseiland, een archipel gelegen tussen land en water. Duurzaam en exclusief. Gesitueerd in de Zeeuwse Delta, tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Brouwerseiland ligt in een uniek 14000 hectare groot natuurgebied. Letterlijk in de duinen waar de Noordzee en het Grevelingenmeer elkaar ontmoeten. De onstuimige schoonheid van de zee wordt versterkt door de uniciteit van dit grote zoutwatermeer, waar vele vogelsoorten, zeehonden, dolfijnen en ook wilde paarden hun habitat vinden.

bekijk hier de online presentatie geïnteresseerd? schrijf u hier in

9 september 2016

Nieuwe natuur creƫren

De ontwikkeling van Brouwerseiland is omgekeerd aan wat gebruikelijk is. Niet eerst bouwen en vervolgens de bebouwing compenseren met nieuwe natuur. Brouwerseiland neemt de nieuwe natuur als uitgangspunt en aanvullend op de al aanwezige natuur. Zo ontstaat een harmonieus geheel.

En van die nieuwe natuur, bestaande uit water en natuureilanden, gebruikt Brouwerseiland slechts een gedeelte om te bebouwen.

Die bebouwing beslaat 20 procent van de natuureilanden. 80 procent blijft natuur. Natuur zonder individuele afscheidingen; zo ontstaat er een doorlopend landschap waar flora en fauna zich kunnen nestelen.